Maison Maeseyck­­

Knapkoek en champagne? Een verrassende combo die werkt!

Ja, je leest het goed! Weinig mensen weten het, maar knapkoek en champagne passen perfect samen. Niet overtuigd? Neem gerust de proef op de som en je zal versteld staan van deze verrassende combinatie. 

 

De knapkoek kent zijn oorsprong in de 17de eeuw en gaat al generaties lang mee, zonder daarbij zijn authenticiteit te verliezen. Zeelieden kochten deze Maaseiker lekkernij voor tijdens hun lange zeetochten. De kans dat zij er een glaasje champagne bij dronken, lijkt ons klein. Die combinatie kwam zeer toevallig tot stand, maar was meteen een schot in de roos. 

 

De friszure smaak van champagne en de zoete touch van een knapkoek zorgen voor een ongekende explosie aan smaken. Bij elke hap of slok wordt er een ander aspect van de ambachtelijke smaak prijsgegeven. Voeg daar dan nog eens de knapperige textuur in combinatie met champagnebubbels aan toe en het smakenpalet is compleet. 

 

Loopt het water je al in de mond bij het horen van deze sublieme combo? Check dan snel of er een verkooppunt bij jou in de buurt is en laat de champagne maar knallen! 

 

Geen grote champagnefan? Dan kan je uiteraard ook van de knapkoek genieten met een lekkere kop koffie of een dampende tas thee. 

Deel dit bericht: 

Check out our other news