Maison Maeseyck­­

Het verhaal achter Maison Maeseyck

Als dochter van Patisserie Kalders, een ambachtelijke bakkerij in het mooie Limburg, groeide ik op met een overvloed aan lekkernijen. 

De bakkerij sluit na 35 jaar haar deuren.

Met hart en ziel en veel passie voor het vak werd er dagelijks gezorgd voor een diversiteit aan ambachtelijk gemaakte producten zoals verse broden, Limburgse vlaaien, worstenbroodjes, gebakjes, brioches, frangipanes, sandwiches, nog veel meer en uiteraard … Knapkoek!

Maison Maeseyck kiest ervoor om het Knapkoek verhaal verder te zetten en nieuw leven in te blazen. Het doel is het legendarische koekje als merk op de markt te zetten. 

 

Waarom Knapkoek?

Knapkoek vond zijn oorsprong in de 17e eeuw en is één van de oudste lekkernijen van België, gemaakt met pure ingrediënten zonder conserveermiddelen en smaakversterkers. 

Lees hier meer over de geschiedenis van de Knapkoek.

 

Een hart voor de lokale ondernemer

Het is enorm jammer dat de echte warme bakker meer en meer uit het straatbeeld verdwijnt, steden verliezen daardoor een deel van hun charme en traditie.
Als we samen bewuster gaan consumeren, helpen we elkaar, steunen we de lokale economie en dus ook onze mooie samenleving. Alleen zo blijven steden aantrekkelijk en behouden ze hun ziel. 

 

 

Een dikke merci

Bedankt aan de ondernemers en de consumenten die Maison Maeseyck ondersteunen!
Jullie helpen mee dit 17e eeuws koekje in stand te houden!